Život udruga 08.01.2016. 10:15. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Udruga umirovljenika Prelog zaključila godinu

Uspješna godina najavljuje jednako takvu 2016.

Udruga umirovljenika Prelog održala je sjednicu Skupštine na kojoj je predsjednik Ivan Kosec izložio rezultate rada i ostvarenje financijskog plana za 2015. godinu. Također je predložio plan rada za 2016. koji je jednoglasno i prihvaćen. Čestitke na dobrom radu i suradnji koja ga uvijek raduje uputio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.
Skupštini se odazvalo pedesetak članova među kojima je odabrano nekoliko novih povjerenika za godinu koja počinje. To su Milica Mustak, Jadranka Orsag, Katarina Mesarek, Ljubica Ružman, Ruža Novak, Ana Habuš i Marija Zvonarek. Svi će oni prikupljati godišnje članarine i informirati članove udruge sa svog područja o redovnim aktivnostima. Osim toga, predsjednik Kosec dotaknuo se kandidature udruge za domaćina 4. susreta pjevačkih zborova Hrvatske. Ostvare li se njihovi planovi, Prelog bi tako privremeno mogao postati mjesto okupljanja hrvatskih veteranskih slavuja. 

Gošće na Godišnjoj skupštini


Na Godišnjoj skupštini umirovljenici su imali i gošće iz Autonomnog centra - ACT Čakovec. Vlatka Vincetić i Andreja Rambrot, voditeljica klubova za starije osobe, u sklopu projekta GEROpodrška održale su predavanje o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, temi o kojoj se premalo govori, a za time realno postoji velika potreba s obzirom na to da se osobe zrelije dobi uvelike koristi kao izvor prihoda, točnije kasnijeg nasljedstva nekretnina. 


Nakon zasjedanja zasvirali su tamburaši i zasladilo se domaćim kolačima. Tako je zaključena 2015. godina te najavljena još jedna dobra godina kojoj se Udruga umirovljenika Preloga nada.