Život udruga 05.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:30.

UZ DAN OSOBA S INVALIDITETOM: Čakovečki gradonačelnik Kovač primio predstavnike udruga

U povodu 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i njegov zamjenik Romano Bogdan u četvrtak su priredili prijam za predstavnike udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom.

 

Gradonačelnik je tom prigodom rekao da posebno cijeni doprinos svih  udruga civilnog društva na poboljšanju svih oblika javnog života u gradu, a naročito onih koje okupljaju osobe s invaliditetom, jer često na sebe preuzimaju neke poslove koji bi trebali biti u domeni javnih institucija.  -Grad se trudi osigurati dostatno financiranje za sve udruge koje imaju rezultate, a udruge osoba s invaliditetom time se sigurno mogu pohvalili. I u proračunu za 2015. godinu temeljem provedenog javnog poziva,osigurali smo znatna sredstva za rad vaših udruga, te vjerujem da ćete uspjeti realizirati sve što ste zacrtali, završio je Kovač.

 

Predstavnici udruga zahvalili su se gradonačelniku za sve što je učinjeno za potrebe njihovog rada i članova, posebno ističući transparentan model financiranja udruga koje se u posljednjih godinu dana provodi u Gradu, kao i redovno financiranje preuzetih obveza. To je model koji nema gotovo nitko kod nas, a nama omogućuje normalno planiranje rada i aktivnosti, istaknuli su. 

Izvor: 3110