Život udruga 09.02.2019. 22:59. Zadnja izmjena: 09.02.2019. 23:00.

Vatrogasci

Uz svoje "anđele čuvare" Dekanovec mirno spava 

U subotu, 26. siječnja, vatrogasci Dekanovca okupili su se na svojoj redovnoj godišnjoj skupštini i sumirali postignuća u protekloj godini. 

Na pragu 95. godine djelovanja u DVD Dekanovec šezdeset i jedan je vatrogasac upisan u evidenciji aktivnih, među kojima su tri vatrogasna časnika I. klase, jedan časnik, devet dočasnika I. klase, dva dočasnika, 18  vatrogasaca I. klase, 15 vatrogasca s osnovnom ispitom, za intervencije pod dišnim aparatima osposobljeno je 13 vatrogasaca, sedmorica imaju ispit za voditelja čamca, a samo je 18 članova još bez bez osnovnog vatrogasnog ispita. Prema izvješću Upravnog odbora DVD Dekanovec koje je na skupštini pročitao tajnik Igor Kolarić, DVD ima i pomladak u kojem je desetak budućih vatrogasaca, a svi stariji od 60 godina članovi DVD-a s 30 godina aktivnog staža uključeni su Klub vatrogasnih veterana Međimurja. 

Upravni odbor u kojem su Tomica Kovačić, predsjednik, Ilija Đurkin, zapovjednik, Igor Kolarić, tajnik, Josip Feldi, zamjenik predsjednika i blagajnik i Josip Ciceli, zamjenik zapovjednika DVD-a te Ante Ciceli, Vladimir Sokač, Josip Kolarić, Ivica Golubić Krnjak, Petar Đurkin i Stjepan Đurkin ocjenjuje da su vatrogasci uspješno obavili sve svoje zadaće.

Na skupštini su vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada dobili Jurica Baksa, Jurica Žerjav st., Ante Ciceli, Josip Ciceli, Mihajel Mikac i Nikola Novak, a za 30 godina rada Antun Žerjav ml., Ivan Kovač, Josip Furdi i Zlatko Blažon. Zapovjednik DVD-a Ilija Đurkin u svom je izvješću pobrojio aktivnosti interventne postrojbe od 19 članova i ostalih vatrogasaca u operativi, koja se u prošloj godini svela uglavnom na edukacije, vježbe i nezahtjevne tehničke intervencije, što jasno govori da preventiva kojoj vatrogasci Dekanovca posvećuju punu pažnju daje rezultata, pa nije zabilježen ni jedan požar. Članovi DVD-a Dekanovec tako i dalje ostaju "anđeli čuvari" svog mjesta.