Život udruga 22.03.2020. 09:14. Zadnja izmjena: 22.03.2020. 10:45.

Dobrovoljno društvo

VATROGASCI VRATIŠINCA: Prošle godine 16 intervencija

U prepunoj dvorani doma kulture, početkom ožujka, u Vratišincu Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratišinec održalo je nedavno godišnju skupštinu.

U radno predsjedništvo skupštine izabrani su Stjepan Kozar kao predsjedavajući te Mihael Grbavec i Dejan Jezernik kao članovi. DVD Vratišinec je u prošloj godini imao 16 intervencija različitog karaktera, a članovi su sudjelovali i na dvije javne pokazne vježbe.

Društvo danas ima 50-ak članova starijih od 18 godina, a osobito su ponosni na 48 članova vatrogasnog pomlatka i mladeži. U protekloj godini samostalnim trudom i zalaganjem izradili su stazu za vježbanje vatrogasne mladeži i štafetu, a nabavljeno je i mnogo nove opreme. U 2019. godini od Vatrogasne zajednice Međimurske županije primili su nagradu za osvojeno drugo mjesto u kategoriji ostalih društava sukladno provedenom bodovanju za 2018. godinu.

Skupština je iskorištena i za podjelu priznanja i odlikovanja. Zvanje vatrogasac stekao je David Branilović, zvanje vatrogasac I. Klase stekli su Mario Goričanec i Vanesa Obadić dok je Kristina Kordić primila uvjerenje o položenom ispitu za zvanje vatrogasne dočasnice I. Klase. Spomenicu za 10 godina rada u društvu primila je Magdalena Pleša, Ivan Grbavec priznanje je dobio za 20. godina rada, a Dejan Jezernik za 40. godina rada i zalaganja u društvu.