Život udruga 14.05.2016. 09:48. Zadnja izmjena: 14.05.2016. 09:53.

Matica umirovljenika Hrvatske

Velika obljetnica i organizacija susreta zborova preloške podružnice umirovljenika

Članovi Udruge umirovljenika Prelog održali su proširenu sjednicu konferencije Udruge na kojoj je glavna točka dnevnog reda bila priprema za proslavu obilježavanja 70. obljetnice postojanja. Ranije planirana proslava, koja je trebala biti održana krajem rujna, zbog prihvaćanja domaćinstva IV. susreta pjevačkih zborova udruga umirovljenika Hrvatske pomaknuta je na kraj listopada, a točan datum će se naknadno dogovoriti.

Organizacija susreta zborova Hrvatske neočekivano je pripala preloškoj udruzi nakon što je od domaćinstva odustala udruga iz Zadra. Idućeg tjedna bi u Prelog trebala doputovati delegacija iz krovne udruge kako bi se ovaj, organizacijski vrlo zahtjevan događaj, što bolje pripremio. Oko organizacije susreta, podršku je obećao i preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek, koji je umirovljenicima zahvalio na doprinosu razvoju Grada.

Osim priprema za susret zborova i proslavu obljetnice, predsjednik preloške Udruge umirovljenika Ivan Kosec govorio je i o sve složenijem organizacijskom, financijskom i administrativnom poslovanju Udruge pa je na proširenoj konferenciji izabrana i nova dopredsjednica. Tu će dužnost obnašati Jadranka Orsag iz Preloga. Budući da 9. lipnja 70 godina postojanja slavi i Matica umirovljenika Hrvatske, Udruga će se organizirano odazvati na proslavu.

Iako izbjegavaju politiku, i preloški umirovljenici odlučno su se usprotivili najavljenom poskupljenju police dodatnog zdravstvenog osiguranja te podržavaju stav Matice umirovljenika da se prijedlog o poskupljenju ne usvoji.

Prije sam sjednice, umirovljenici su s azanimanjem pratili predavanje doktorice Renate Kutnjak - Kiš o važnosti pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti u starijoj životnoj dobi.