Život udruga 10.10.2019. 08:16. Zadnja izmjena: 10.10.2019. 09:34.

MIS Strahoninec

Vodeće IT tvrtke ulažu u obrazovanje djece

Ulaganje u obrazovanje djece jedan je od najvažnijih pokretača budućeg razvoja društva, osobito gospodarstva. Da je važno stvarati vrsne IT kadrove, prepoznale su vodeće informatičke tvrtke koje u udrugama “Mladi informatičari Strahoninca” (MIS) i “Međimurski informatički klub” Čakovec  (MIK) vide partnera u stvaranju budućih IT stručnjaka.

Obzirom da u nas djeca stječu natprosječna i teško dostupna informatička znanja iz područja računalnih algoritama, razvoja softvera, robotike, Internet stvari (IoT), web tehnologija, razvoja računalnih igara i još mnoga druga, tvrtka EKOBIT d.o.o. je svojom donacijom od 4.000,00 kn sufinancirala tečaj u trajanju 20 školskih sati za najbolje male programere koji su naučili osnove programskog jezika C++. Polaznici tečaja su bili naši najbolji natjecatelji koji su tako produbili svoja informatička znanja. Uslijed donacije tvrtke EKOBIT d.o.o., dodjeljivanju prostora od strane Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje te računala udruga MIS i MIK, tečaj je za djecu bio u cijelosti besplatan.

Osim novije sintakse, polaznici su naučili manipulirati naprednim strukturama podataka te kako optimalno razvijati računalne algoritme. Osim rada s nizovima, vektorima, rječnicima, setovima, vlastitim strukturama podataka, naučili su i kako efikasno manipulirati memorijom računala (prijenos podataka putem vrijednosti, prijenos podataka putem reference, rad s pokazivačima, iteratorima…)…

Tečaj C++ za djecu ima velik značaj, ponajviše stoga što je C++ jezik nezamjenjiv u stvaranju najbržih programskih rješenja na području računalnih algoritama. Obzirom da su djeca učesnici informatičkih natjecanja (HONI i INFOKUP), svladavanje ovih znanja podiže njihove vidike i omogućuje im uspješan napredak.

Želimo zahvaliti i Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM) u ustupanju prostora za rad, kao i našom partnerskom suradnjom. Udruge MIS i MIK, kao jedne od vodećih informatičkih udruga u državi, posebno su zahvalne suradnji s tvrtkama koje svojim ulaganjem u djecu čine veliku dobrobit za cijelu našu zajednicu. A mi se radujemo što smo djecu naučili nekim novim vještinama te činjenici da će oni biti jedni od najboljih informatičara koje će svaka vrhunska tvrtka htjeti imati u svojim redovima…

Izvor: MIS