Život udruga 11.09.2018. 11:36. Zadnja izmjena: 11.09.2018. 11:38.

Traže se volonteri

Volontirajte u Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima!

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima –ured Varaždin pozivamo sve zainteresirane osobe sa područja Varaždinske i Međimurske županije da se prijave na volontiranje u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima – ured Varaždin!

- Ukoliko si spreman/na odvojiti dio svog slobodnog vremena, steći nova iskustva, prenijeti svoja iskustva i ideje, naučiti nešto novo, razviti nove vještine, biti dio šire zajednice, razvijati predivnu ideju podrške našim sugrađanima TI SI PRAVA OSOBA ZA NAS!, poručuju. Za volontere i volonterke biti će organiziran besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške. Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

OPIS VOLONTERSKE POZICIJE: Volonteri/ke koji/e završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružat će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije, pružati direktnu podršku na sudu ili drugim tijelima kroz institut osobe od povjerenja te obavljati tjedna dežurstva u prostoru Županijskog suda u Varaždinu i Općinskog suda u Čakovcu.

Volontiranje će se obavljati u prostorijama Udruge za podršku žrtvama i svjedocima - ured Varaždin te u prostoru Županijskog suda u Varaždinu, Općinskog suda u Varaždinu, Općinskog suda u Čakovcu, Prekršajnog suda u Varaždinu, Prekršajnog suda u Čakovcu, Stalna služba Novi Marof i Ivanec, a po potrebi i na terenu Varaždinske i Međimurske županije – sukladno dogovoru s volonterom/kom.

Ukoliko si se prepoznao/la te se želiš priključiti našem volonterskom timu ovo su kvalifikacije koje trebaš ispunjavati:

  • punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem
  • osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak
  • osobe motivirane za pomoć drugima,
  • komunikativne, empatične, tolerantne osobe
  • odgovorne i etične osobe
  • interes za rad s osobama svih životnih dobi i statusa

Rok za prijavu: 21.09.2018. u 12 sati

Kako se prijaviti: putem e-maila: [email protected]

Pismena prijava treba sadržavati životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja kao i motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima.