Život udruga 21.03.2018. 06:49. Zadnja izmjena: 21.03.2018. 06:50.

Vratišinec

Vrijedan poklon iz Austrije Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vratišinec

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratišinec okupili su se nedavno na  92. redovnoj godišnjoj skupštini, uz brojne uzvanike i prijatelje iz 16-ak prijateljskih društava. Zapovjednik Mihael Grbavec iznio je izvješće o provedenim aktivnostima tijekom proteklog razdoblja. Tijekom prošle godine interveniralo se 32 puta. Društvo broji 46 članova starijih od 18 godina, od čega 15 žena te 18 članova vatrogasnog pomlatka i 24 članova vatrogasne mladeži na koju su izrazito ponosni.

Podijeljena su priznanja i odlikovanja: Darija Lukačić, Barbara Škvorc i Antonija Perčić primile su uvjerenje HVZ-a o osposobljenosti za voditelja vatrogasne mladeži. Specijalnost pri tehničkim intervencijama stekli su Andrija Kvakan, Petar Perčić i Bernard Podgorelec. Zvanje vatrogasne časnice stekla je Antonija Perčić. Spomenice za deset godina primili su: Vanesa Obadić, Samanta Grbavec, Ines Srnec Kvakan i Zdravko Mlinarić, dok je spomenicu za 60 godina dobrovoljnog i požrtvovnog rada primio zamjenik predsjednika Branko Mađarić. U znak zahvalnosti zapovjednik Mihael Grbavec i predsjednik Stjepan Kozar uručili su mu poklon iznenađenja za veliki jubilej. Skupština je na prijedlog Upravnog odbora za novog člana prihvatila Marija Goričanca.

Ovom prigodom članovi DVD-a Vratišinec na poklon su od prijatelja, vatrogasaca iz Austrije dobili 20-ak vatrogasnih kaciga za mladež i komplet svjetlosne i zvučne signalizacije za kombi-vozilo koje su nabavili prošle godine, javljaju nam iz DVD-a Vratišinec.