Život udruga 19.06.2018. 08:26. Zadnja izmjena: 19.06.2018. 08:30.

Rekrea(k)tiva

Za veću socijalnu uključenost i kvalitetu života slijepe djece i odraslih slijepih osoba

Udruga slijepih Međimurske županije s 1.6.2018. započela je provedbu 2. godine trogodišnjeg programa „Rekrea(k)tiva“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Programom „Rekrea(k)tiva“, koji Udruga provodi zajedno s partnerima, Centrom za socijalnu skrb Čakovec, Podružnica Obiteljski centar, i Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, provode se sportske i edukativne aktivnosti za djecu te im je organizirano aktivno članstvo u knjižnici, podrška njihovim roditeljima, psihosocijalna podrška, socijalne usluge te radno-okupacijske aktivnosti za odrasle slijepe osobe. Cilj programa je povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života za slijepu djecu i odrasle slijepe osobe iz Međimurske županije kroz organiziranje aktivnosti slobodnog vremena i osiguranje dostupnih i kvalitetnih socijalnih usluga i aktivnosti za odrasle.

Članovi se uključuju u razne aktivnosti pa su tako već održane kreativne radionice na kojima su članovi izrađivali figurice od gline, tečaj vrtlarstva na kojem se brinu o biljkama te tečaj samostalnog kretanja za jednog člana. Tijekom 2. godine provedbe održat će se još mnoge aktivnosti za naše članove, kao što su tečaj nordijskog hodanja, posjet koncertima i predstavama, tečaj plesa, tečaj domaćinstva, tečaj vrtlarstva, kojima se članovi jako vesele. Za najmlađe članove također postoji mnoštvo aktivnosti u koje se uključuju, kao što su: plivanje, jahanje, klizanje, teretana, tečaj plesa, tečaj stranog jezika, tečaj informatike, glazbena škola, podrške za roditelje i sl.