Život udruga 06.04.2020. 07:36. Zadnja izmjena: 06.04.2020. 07:37.

Virtualni svijet

Zajedništvo Čakovečkih mažoretkinja u virtualnoj koreografiji

Izazovno razdoblje pandemije u kojem se nalazi cijelo društvo odrazilo se i na rad Čakovečkih mažoretkinja. Udruga koja broji 58 članica od 5 do 16 godina primorana je privremeno obustaviti svoje aktivnosti. Neposredno prije ove situacije marširale su gradom maskirane u domišljate i vesele maske kao i svake godine, nesvjesne toga da uskoro neće više zajedno plesati, barem na neko vrijeme. Sve grupe aktivno su stvarale i usavršavale brojne grupne, solo i duo koreografije pod mentorstvom trenerica Smiljane Nedeljko, Ive Merdanović i Leone Posavec. Spomenuta situacija ipak je prekinula pripreme za nadolazeće državno prvenstvo u mažoret plesu planirano u Kaštelama početkom svibnja. Takav ishod rastužio je sve članice Čakovečkih mažoretkinja koje se raduju svakom treningu koji provode zajedno kao partnerice na parketu i složne prijateljice.

Unatoč nemogućnosti druženja u dvoranama, pronašle su domišljat način kako ipak ujediniti svoje mažoret i twirling umijeće i prijateljstvo. Najmlađe članice minime i mlađi juniori sudjelovale su izazovima HRSAM-a u kojima su trebale ponoviti kratke koreografije na različitu glazbu i poslati trenericama. Sve djevojčice s radošću su prihvatile postavljene izazove i uvježbale različite koreografije, dok su neke kreirale i vlastite. To sve ne bi bilo moguće bez angažiranih roditelja koji su slali video uratke i pokazivali svojim djevojčicama njihove prijateljice putem videa. Sreća je bila neopisiva. Kreativnost, želja i ljubav prema mažoret plesu vidljiva je iz svih njihovih koreografija kojima šalju poruke nestrpljivosti za zajedničkim druženjima na teninzima.

Juniorska skupina svoje je zajedništvo u virtualnom svijetu pokazala na inovativan i kreativan način. Zajedno s trenericama Smiljanom, Ivom i Leonom i mamama juniorske skupine odigrale su na svojim lokacijama, pred kućama, zgradama, na livadama "dodavanje štapom“. Na taj su način stvorile neponovljivu koreografiju kao podsjetnik na ova vremena. Posebne pohvale treba uputiti mamama koje su se odvažile zavrtjeti štapom te pokazati svoje vještine. Priznamo da im nije bilo lako, ali nisu nas iznevjerile.

Koreografija se nalazi na facebook i instagram stranici Čakovečkih mažoretkinja te je svakako valja pogledati - OVDJE.

- S osmjehom na licima gledamo koreografije djevojčica i nadamo se skorašnjem povratku u dvorane. U ovoj situaciji to nas povezuje i podsjeća da smo tu jedni za druge. Svima nedostaju osmjesi, rad, zabava, igre i druženja, ali sve će se to više cijeniti nakon što prođe ova situacija. Vrijednosti koje stvaraju i njeguju Čakovečke mažoretkinje nikad ne nestaju, one se grade i cijene u ovakvim izazovnim situacijama i šalju nam poruku da samo zajedništvom i pozitivnom energijom možemo sve, poručuju.