Život udruga 04.07.2019. 08:07. Zadnja izmjena: 04.07.2019. 08:07.

Aktivne članice

Završetak još jedne uspješne sezone Udruge žena Zlatne ruke Čakovec

Članice Udruga žena Zlatne ruke Čakovec izrađuju lijepe ručne radove, druže se s djecom vrtićke dobi, učenicima osnovnih i srednjih škola te umirovljenicima u nizu radionica s ciljem njegovanja međimurskih običaja. Raduju se svakoj aktivnosti i svakom trenutku koji ih zbližava i čini ih velikom složnom obitelji. Tijekom ove godine obilježile su Valentinovo družeći se s korisnicima Doma dr. Antun Bogdan u Čakovcu i djecom u Dječjem vrtiću Maslačak. Organizirale su i raskošnu dvodnevnu izložbu ručnih radova u Domu sindikata povodom Dana žena. Na poziv Zveze kulturnih udruga Lendava izlagale su na Međunarodnoj velikonočnoj rastavi tri dana u njihovom domu kulture.

Izlagale su prigodne ručne radove na gradskim ulicama: deset dana uoči Uskrsa, na  Dan Međimurske županije i uz Dan grada Čakovca, kao i na nedavnom antunovskom proštenju na čakovečkom jugu. Odazvale su se i pozivu iz Grada Čakovca na čišćenje gradskih prostora. Sezonu punu aktivnosti završile su izletom u Kopački Rit i Osijek.

- Nije li lijepo kada žene treće životne dobi znaju kako uljepšati umirovljeničke dane sebi i drugima?, kaže predsjednica Udruge Ana Vrbanec.