Život udruga 10.06.2019. 14:11. Zadnja izmjena: 10.06.2019. 14:29.

Centar izvrsnosti iz informatike

Završno druženje udruga MIS i MIK

Ove subote, 8. lipnja, u sklopu pilot projekt “Centar izvrsnosti informatike faza I.”  članovi udruga MIS i MIK organizirali su završno druženje u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM). Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Međimurske županije dok su nositelji udruga “Mladi informatičari Strahonica” (MIS) te “Međimurski informatički klub” Čakovec (MIK), koji provodi aktivnosti, a sve u partnerstvu s TICM-om, Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec. Odmah po dolasku, svaki član udruge na poklon je dobio majicu s oznakama projekta.

Multimedijalna dvorana TICM-a bila je dupkom ispunjena najmlađim članovima i njihovim roditeljima. Okupljenima se pozdravnim riječima obratio Dejan Drabić (predsjednik udruge MIS) okružen kolegama Viktorom Lazarom (predsjednik MIK-a), Miljenkom Blažekom, Renatom Železnjakom i Davidom Krištofićem.

Tijekom svih aktivnosti udruga utrošeno gotovo 1000 sati raznih edukacija, radionica i natjecanja. Najvažnije od svega što su djeca i mladi imali prilike stjecati vrsna znanja od IT stručnjaka iz gospodarstva, kao i vrsnih kolega iz obrazovnog sektora. Iskusna je to ekipa stručnjaka, a rezultati su ti koji su stizali tijekom cijele školske godine. Istaknut je veliki značaj Međimurske županije koja je prepoznala važnost projekta te financiranjem osigurala kontinuitet.

Centar izvrsnosti predstavlja nastavak kvalitetnog rada MIS Strahoninec i MIK Čakovec s djecom u STEM području. Nekoj djeci je ovo bio prvi dodir s programiranjem, nekoj s robotikom, a mnogima nastavak učenja iz područja algoritama. Projekt podržava Međimurska županija, a naša podrška kolegama iz MIS-a i MIK-a je već tradicionalna, istaknuo je direktor TICM-a, Ivan Plačko.

Sudionici su zajedničkom fotografijom ovjekovječili skup koji je potom nastavljen druženjem u opuštenoj atmosferi uz domjenak i piće.

- Bila je to izvrsna prilika za razmjenu iskustva te dobivanje dodatnih informacija o nastavku aktivnosti koje se planiraju početkom slijedeće školske godine. Uvjereni smo da će djeca i mladi s ponosom nositi majice udruga kao znak svoje izvrsnosti te tako promovirati u društvu vrijednosti koje znače napredak, zaključio je predsjednik udruge MIS, Dejan Drabić.

 

Izvor: UDRUGA MIS