Život udruga 12.07.2016. 13:45. Zadnja izmjena: 12.07.2016. 13:48.

Natjecanje udruga žena

Žene iz Macinca osvojile općinske igre u Slakovcu

Društvo žena Macinec sa 122 boda osvojilo je općinske igre udruga žena općine Nedelišće koje su u subotu 18. lipnja održane u Slakovcu. Stiglo je devet općinskih udruga te pušćinsko Društvo Sport za sve. Žene iz Gornjeg Kuršanca jedine nisu mogle doći, jer su imale pune ruke posla s općinskim vatrogasnim natjecanjem koje se kod njih održavalo u isto vrijeme.

Žene su se natjecale u šest disciplina. Vodile su loptu metlom oko čunjeva, "ružđile kuruzu", pucale loptom na mali gol, igrale viseću kuglanu, bacale loptu na koš i na kraju plesale s balonima. U vođenju lopte metlom Slakovec je bio prvi s 49,37 sekundi. U "ružđenju kuruze" pobijedio je Gornji Hrašćan s tri kilograma u minuti. U pucanju na gol pobijedile su Pušćine, zabivši  iz svih 15 udaraca. U visećoj kuglani pobijedilo je Društvo Sport za sve Pušćine, sa 62 pogotka. Žene iz Dunjkovca sa sedam koševa slavile su na košarkaškom terenu. U plesu s balonima slavio je Gornji Hrašćan.

Ukupan poredak općinskih igara udruga žena bio je slijedeći: 1. Macinec, 2. Trnovec, 3. Gornji Hrašćan, 4. Dunjkovec, 5. Slakovec, 6. Pušćine (Udruga žena), 7. Črečan, 8. Pretetinec, 9. Pušćine (Društvo Sport za sve), 10. Nedelišće.