Život udruga 21.03.2018. 06:32. Zadnja izmjena: 21.03.2018. 06:35.

Kinološko društvo

Zlatno odlikovanje Stjepanu Tomašeku

Proteklih dana u Donjoj Dubravi održana je redovna, godišnja skupština Kinološkog društva Međimurje Čakovec na čijem je čelu Dragutin Matulic iz Kotoribe. Skupština je prihvatila izvješća, a potom i plan novih zadataka.

Primarna zadaća će im biti provedba novog Zakona o zaštiti životinja te aktivno   uključivanje u njegovu primjenu u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Rečeno je kako u uzgojnom radu Društvo djeluje putem kluba lovnih i sportskih pasmina i kluba Međi, uzgajivača malog međimurskog psa. Klub lovnih i sportskih pasa je imao u 2017. godini 15 legala i 93 štenca, a klub Međi također 15 legala i 67 štenaca.

Na skupu je predsjednik Društva predao zlatnu plaketu Kinološkog društva StjepanuTomašeku iz Dekanovca za uspješan rad na uzgoju i promicanju kinologije što se vidi po dosadašnjih 60 legala i 337 štenaca. U nastavku skupa usvojen je prijedlog da se uputi zahtjev HKS-u Zagreb za odlikovanjem članova Društva. Vladimir Čižmešija iz Donje Dubrave, Dragutin Matulic i Stjepan Tomašek su predloženi za zlatno odličje HKS-a. Predloženo je da se nagradom za životno djelo mag. Ratimir Orban nagradi Dražen Kipke iz Čakovca.