Život udruga 06.08.2020. 14:31. Zadnja izmjena: 06.08.2020. 14:32.

Čakovec

Zrinska garda u čast braniteljima

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, u srijedu, 5. kolovoza Zrinska garda Čakovec sudjelovala je na misnom slavlju za domovinu u crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu koju je predslavio župni vikarv fra Ivan Crknović.

Nakon toga izaslanstva Zrinske garde, Matice hrvatske Ogranak Čakovec i Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" Zmajski stol Čakovec uputila su se do spomenika 78 poginulih i nestalih branitelja iz Međimurja u Perivoju Zrinskih gdje je položen vijenac te su zapaljene svijeće. Nazočnima se prigodno obratio predsjednik Zrinske garde Čakovec Đuro Bel istaknuvši važnost velike osloboditeljske akcije Oluja kojom se 5. kolovoza 1995. godine u državni ustavnopravni poredak vratio velik dio do tada okupiranog područja Hrvatske. Molitvu za preminule branitelje predvodio je gardin duhovnik fra Stanko Belobrajdić.

U čast braniteljima predvođeni zapovjednikom Davorom Bratkovićem gardisti i bubnjari su upriličili novouvježbanu smjenu straže na Trgu Republike u Čakovcu.