Trikovi i savjeti za kolače
Kako olakšati ribanje čokolade i kako iskoristiti stare kekse
Nož i voda
Kremu ćete ravnomjernije nanijeti, a tortu lakše razrezati, ako se za to koristite dugim nožem i hladnom vodom. Dovoljno je da na nekoliko trenutaka nož uronite u hladnu vodu i da takvim mokrim izgladite kremu ili odrežete tortu.
Ribanje čokolade
Ako vam je teško ribati čokoladu, jer se ona pod prstima i na ribežu topi, olakšat ćete sebi posao ako je dobro rashladite. Stavite je u zamrzivač ili najhladniji dio hladnjaka na dva, tri sata.
Keksi
Iznenada vam stižu gosti, a kod kuće nemate ništa drugo osim prastarih keksa. Ne očajavajte. Kekse ili piškote poslažite na dno zdjelice, prelijte ih voćnim sokom, sirupom, rumom ili maraskinom. Skuhajte puding, dodajte grožđice još dok je topao, pa njime prelijte kekse. U hladnjaku malo rashladite taj spas u zadnji čas.
Izvor: 2101