Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 28.07.2016. 14:46.

Kus-kus priprema

Juha od kus-kusa i špinata

Sastojci

  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka sitno nasjeckana 
  • 2 režnja češnjaka, usitnjena 
  • 2 čajne žličice currya
  • 300 grama špinata, oprati i skinuti peteljke 
  • 4 šalice temeljca od povrća 
  • 2/3 šalice kus-kusa
  • 2 jušne žlice svježe sjeckanog peršina 
  • sol

Priprema:

Zagrijte ulje pa propirjajte luk 3 minute. Dodajte češnjak, curry i pirjajte 30 sekundi. Dodajte špinat, poklopite i kuhajte 3 minule. Dodajte temeljac i sol po ukusu i kuhajte 3-4 minute. Umiješajte kus-kus, maknite s vatre i ostavite da stoji 5 minuta poklopljeno. Dodajte peršin i poslužite.

Ljetna salata - voćna salata

Recepti za ljeto - osvježavajući ljetni namaz

Lagana jela za ljeto - lagana riža i ječam

Ljetni ručak recepti - pirjani kupus i dimljeni tofu

Izvor: 2410