Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 20.06.2016. 11:30.

Spremite kod kuće

Kuhanje rajčice za domaći kečap

Priprema:

  • 3 kg rajčice
  • 25 dkg grožđica
  • 3 režnja češnjaka
  • ocat (3/4 L na 1 kg)
  • sol
  • malo šećera
  • muškatni oraščić
  • papar
  • curry (može i klinčić)

Očišćene i oprane rajčice skuhajte da puste sok, dodajte grožđice i očišćeni i nasjeckani češnjak. Kuhajte dalje sve dok se masa zgusne, tad istresite na napetu gazu da se ocijedi.

Sok možete upotrijebiti u kuhanju, a masu protisnite i na 1 kg mase dodajte 3/4 litre octa, posolite, dodajte posve malo šećera, naribani oraščić, istucani klinčić, mljeveni papar i malo curryja (ako ga imate).

Kuhajte dalje sve dok se zgusne, a onda ulijte u manje staklenke i odmah zatvorite.

Kako spremiti rajčicu

Marmelada od rajčice

Izvor: 2370