Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 03.01.2017. 12:40.

Glavno jelo

Kunić u bijelom vinu

Meso izrezati na komade. Pržiti u vrelom ulju da se stvori korica, zatim složiti u lonac, posuti sjeckanim peršinom i lukom, dodati malo kima, lovorov list, papar i zaliti vinom.

Poklopljeno meso pirjati oko 25 minuta dolijevajući pomalo vode ili bujona ako tekućina ispari.

Gotovo meso staviti u zdjelu i preliti umakom u kojem je pirjano. Ako se želi gušći sok, dodati malo brašna. Poslužiti toplo uz kuhanu rižu.

Priprema jela od kunića - juha od kunića

Priprema kunića - salata od kunića 

Recepti za jela od kunića - kako pripremiti ražnjiće

Pečeni kunić recepti - kako ispeći kunića

Recepti za kunića - pohani kunić

Izvor: 2098