Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 04.11.2016. 11:30.

Domaće jušno jelo

Varivo od repe poslužuje se uz kobasice

Sastojci:

  • 1 veća bijela repa
  • 2 - 3 krumpira
  • 2 mrkve
  • 1 žlica masti
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica vrhnja
  • sol
  • domaća brašnena kobasica

Postupak:

Pripremi se dimljena mesna kobasica u koju se umjesto ječma ili riže stavlja kukuruzno brašno. Oguljenu i na kocke narezanu repu kuhajte 10 minuta, promijenite vodu pa dodajte kockice mrkve i krumpira. Posolite.

Posebno skuhajte kobasicu, a vodom u kojoj se kuhala zalijte zapršku. Dodajte to varivu. Umiješajte vrhnje i poslužite uz kobasice.

Mladi kupus, spremanje povrća za zimu

Savijača od kupusa

Izvor: 2323