Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 09:28.

Jela sa sirom

Popečci sa sirom izvrsni su u kombinaciji sa zelenom salatom

Narežemo pola cm tanke ploške kruha, skinemo im koru i složimo ih dvije po dvije. Između ploški stavimo na pola cm debelo svježeg kravljeg sira ili trapista. Poklopimo i vežemo u križ tankim koncem.

Tako priređene popečke stavimo na oveći plitki tanjur. Istovremeno u šalici dobro istučemo dva jaja, pa ih prelijemo preko priređenih popečaka. Ostavimo popečke jedan sat stajati i ako je potrebno okrenemo ih da kruh sa svih strana jednolično upije preljev.

Trenutak prije obroka ugrijemo ulje, popečke uvaljamo u mrvice i pržimo s jedne i druge strane dok lijepo ne porumene. Odvežemo i izvučemo konce, pa popečke poslužimo sa zelenom salatom.

Uz sir možemo između ploški kruha staviti i plošku šunke.

Ražnjići sa sirom

Žličnjaci od sira

Krema od sira

Souffle i recept za bešamel

Izvor: 447