Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 18.10.2016. 09:23.

Ljetno jelo

Lagana riža s ječmom jelo je pogodno za jutro ili predvečerje

Sastojci:

  • 1/2 šalice smeđe riže
  • 1/2 šalice ječma
  • 2 šalice vode
  • 1 jušna žlica umeboshi octa 
  • 2 šalice temeljca od povrća 
  • 1 lovorov list 
  • prstohvat suhog origana 
  • 1/2 čajne žličice soli

Postupak:

Operite rižu i ječam. Dodajte vodu i ocat, namačite preko noći.

Procijedite žitarice, dodajte temeljac, lovor, origano i sol. Kuhajte na laganoj vatri poklopljeno 45 minuta, bez miješanja.

Na kraju izmiješajte i poslužite.

Ljetna salata - voćna salata

Recepti za ljeto - osvježavajući ljetni namaz

Kus-kus priprema - juha od kus-kusa i špinata

Ljetni ručak recepti - pirjani kupus i dimljeni tofu

Izvor: 2410