Piće i hrana
26.06.2014. 00:00.
Zadnja izmjena: 18.10.2016. 09:23.
Ljetno jelo
Lagana riža s ječmom jelo je pogodno za jutro ili predvečerje
Sastojci:
- 1/2 šalice smeđe riže
- 1/2 šalice ječma
- 2 šalice vode
- 1 jušna žlica umeboshi octa
- 2 šalice temeljca od povrća
- 1 lovorov list
- prstohvat suhog origana
- 1/2 čajne žličice soli
Postupak:
Operite rižu i ječam. Dodajte vodu i ocat, namačite preko noći.
Procijedite žitarice, dodajte temeljac, lovor, origano i sol. Kuhajte na laganoj vatri poklopljeno 45 minuta, bez miješanja.
Na kraju izmiješajte i poslužite.
Recepti za ljeto - osvježavajući ljetni namaz
Izvor: 2410