Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 11.10.2016. 15:04.

Prožimanje začina i alkohola

Liker od koštica breskve nije široko poznat, no čini zanimljiv aperitiv

Sastojci:

  • 50 koštica bresaka
  • 3/4 kg šećera
  • 2 g cimeta
  • 1 g muškatnog oraščića
  • 1 I 96%-tnog alkohola
  • 1 limun

Postupak:

Razbijte koštice, izvadite im jezgre i sitno ih nasjeckajte. Stavite u bocu od 2,5 I i zalijte alkoholom. Ogulite samo gornji žuti sloj limunove kore i dodajte košticama. Umiješajte i druge začine. Bocu zatvorite i zapečatite. Neka odleži 6 tjedana na hladnom mjestu i ne zaboravite je protresti svakog dana.

Zatim u 3 dl vode kuhajte šećer 3 minute. Na cjediljku stavite dvostruku gazu, pa procijedite alkohol. Dodajte ohlađeni sirup, pa razlijte u boce koje ne smiju biti do vrha pune. Začepite ih i zapečatite. Neka liker odleži još nekoliko tjedana.

Čuvanje voća i povrća

Liker od grožđa

Liker od naranče

Domaći višnjevac recept

Liker od ruma

Kako napraviti domaći liker

Višnje i ananas u rumu

Izvor: 2472