Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 27.04.2016. 14:05.

Ljetni recepti

Pirjani kupus i dimljeni tofu

  • 8 velikih listova zelenog kupusa
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, usitnjena
  • 1 čajna žlica svježeg usitnjenog đumbira
  • 2 cijela mlada luka
  • 2 jušne žlice vode
  • 1 jušna žlica shoya sosa
  • 250 grama dimljenog tofua

Izrežite srednju žilu listova i usitnite. Listove narežite na tanke trakice. Mladi luk narežite na tanke dijagonalne ploškice. Zagrijte ulje u posudi i propirjajte mladi luk, đumbir i češnjak 15-20 sekundi.

Dodajte kupus i pirjajte još 1-2 minute pa dodajte vodu i shoyu, smanjite vatru i pirjajte 5-6 minuta poklopljeno. Otklopite, pojačajte vatru i dodajte tofu te pirjajte još 1-2 minute.

 

Ljetna salata - voćna salata

Recepti za ljeto - osvježavajući ljetni namaz

Kus - kus priprema - juha od kus-kusa i špinata

Lagana jela za ljeto - lagana riža i ječam

Izvor: 2410