S rumom
Marmelada od miješanog voća (krušaka, jabuka i šljiva)
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- 1 kg jabuka
- 1 kg šljiva
- 500 g šećera
- 2 žličice ruma
Postupak:
Operite, ogulite i očistite voće od koštica i sjemenki. Potom plodove nasjeckajte na kocke. U velikom loncu skuhajte gusti sirup od šećera i malo vode. U njega prvo spustite kruške. Kad omekšaju, dodajte jabuke i na kraju šljive.
Kad se masa zgusne, nalijte rum. Ukuhanu marmeladu toplu nalijte u zagrijane staklenke koje ste prethodno dobro oprali i osušili. Poredajte staklenke na tepsiju i stavite ih u pećnicu.
Uključite na 80 stupnjeva Celzijusa. Nakon 20 minuta izvadite marmeladu, posipajte koricu koja se napravila kristal - šećerom i zatvorite staklenke celofanom.
Želiranje - višnje i trešnje s klinčićima
Izvor: 2472