Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 13.10.2016. 11:39.

Spremanje povrća

Krastavce za zimnicu pasterizirajte octom i začinima po ukusu

Sastojci:

  • 4 litre vode
  • 8 kg krastavaca
  • 1 litra octa
  • 16 dag šećera
  • 12 dag soli
  • papar
  • češnjak
  • gorčica
  • lovor
  • luk

Postupak:

Krastavce rasporedite u veće staklenke tako da u svakoj bude otprilike 1 kg navedenog povrća. Na kilogram krastavaca ide 0,5 l vode, 1,25 dl octa, 2 dag šećera te 1,5 dag soli i začini koje možete rasporediti po želji.

Staklenke zatvorite i pasterizirajte na 80 - 90 °C u pećnici 35 - 40 minuta. Nakon pasterizacije staklenke ohladite i spremite na hladno i tamno mjesto.

Kako saditi krastavce

Izvor: 2674