Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 16.09.2016. 13:48.

Dvostruka slastica

Načinite pitu od jabuka te je "začinite" džemom od višanja

Za tijesto:

  • 25 dag brašna
  • 12,5 dag maslaca ili margarina
  • 6 dag šećera
  • malo soli
  • 1 jaje

Za nadjev:

  • 1 kg jabuka
  • 4 do 5 žlica šećera
  • mak
  • cimet
  • malu staklenku džema od višanja

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i malo ledene vode. Neka se dobro ohladi u hladnjaku, jabuke operite i neoguljene krupno naribajte, pomiješajte sa šećerom i cimetom. Razvaljajte veći dio tijesta i utisnite u plitki kalup.

Namažite nadjevom od jabuka. Preostalo tijesto razvaljajte i narežite na trake. Poslažite ih kao rešetku, preko nadjeva načinite i ukrasni rub pa ispecite. Rasporedite džem od višanja u kvadratiće rešetke.

Recept za kolač od jabuka

Kako napraviti vino od jabuka

Izvor: 2322