Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 17.11.2016. 13:12.

S mesnim temeljcem

Mrkva s mesom poslužuje se uz rižu, kašu ili neki slični prilog

Sastojci:

  • 250 g miješanog mljevenog mesa
  • 600 g mlade mrkve
  • jedno jaje
  • 6 žlica ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 bjelanjka
  • 3 ljuta feferona
  • 1,5 dl mesnog bujona
  • 2 mlada luka
  • soja umak

Postupak:

Mljeveno meso izmiješajte s jajetom i bjelanjcima. Iščetkanu mrkvu narežite na ploškice. Zagrijte ulje, dodajte mrkvu i pirjajte pet minuta uz miješanje. Izvadite mrkvu žlicom s prorezima te stavite meso na masnoću na kojoj se pirjala mrkva.

Ispržite meso da bude mekano. Češnjak i feferone usitnite i dodajte zajedno s mrkvom u meso. Zalijte meso bujonom i pirjajte još 5 minuta. Začinite umakom od soje.

Mladi luk narežite na tanke kolutove i stavite ga na gotovo jelo. Poslužite uz rižu.

Izvor: 2361