Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 02.05.2016. 12:05.

Za prženje ili roštilj

Kako pripremiti ražnjiće od kunića?

Odrezati od kunića zadnji dio, oprati ga i staviti u posudu. Posoliti i posuti mljevenim paprom, sitno nasjeckanim lukom te dodati veliku žlicu limunova soka ili octa i pomiješati.

Posudu poklopiti i ostaviti 2-3 sata na hladnom mjestu da se meso marinira. Prije pečenja marinirane komade mesa nanizati na štapić, naizmjenično s kolutovima luka, premazati jajem i uvaljati u mrvice.

Ražnjiće pržiti u ulju ili peći na roštilju.

Prilog: grašak ili pirjana mrkva, pirjani kupus ili cikla.

 

Priprema jela od kunića - juha od kunića

Priprema kunića - salata od kunića 

Domaći kunić recepti - kunić u bijelom vinu

Pečeni kunić recepti - kako ispeći kunića

Recepti za kunića - pohani kunić

Izvor: 2098