Biljke i gljive 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 14.03.2016. 12:56.

Konzerviranje kestena

Smrznite kestene ili ih čuvajte u kutiji

Konzerviranje

Konzerviranje kestena za zimu smrzavanjem - svježi kesten operite, osušite i spremite u PVC vrećice, stavite u škrinju za duboko smrzavanje. Smrznute kestene ostavite poklopljene oko pola sata, zatim ih ocijedite.

Čuvanje u kutiji

Kesten u kartonskoj kutiji možete sačuvati na sljedeći način: svježi kesten stavite na veći lim u samo jednom sloju, pećnicu zagrijte na 80°C i uložite lim s kestenom. Kad se pećnica ugrije, vrata otvorite, a kesten promiješajte rukom. Smanjite temperaturu u pećnici na 75° i sušite kesten 1,5 do 2 sata, ovisi o sadržaju vlage. Pećnicu povremeno otvarajte kako bi izašla vlaga. Odjednom možete staviti više limova. Kesten ostavite na limu da se ohladi pa ih stavite u kartonske kutije, između slojeva kestena stavite papir i na kraju neka bude papir. Poklopac kartonske kutije zatvorite unakrsno, a kutiju pospremite na zračno, hladno i suho mjesto.

Pripremanje kestena - pripremite odličan prilog uz pečenje i divljač

Izvor: 2424