Pčelinji proizvodi
Karakteristike pčelinjeg voska
Talište pčelinjeg voska je od 58 do 68 Celzijevih stupnjeva, što ovisi o primjesama. Ako u vosku ima više propolisa, točka tališta nešto je viša, što je slučaj kod taljenja starih saća. Pliva na vodi jer mu je masa oko 0,965 kg/dm3.
Kako je pčelinji vosak prirodna tvar fine spužvaste strukture, može sadržavati patogene spore i nepoželjne ostatke lijekova koje pčelari koriste u liječenju pčela, pa zbog toga treba koristiti oprezno samo dopuštene lijekove i prirodne preparate.
Pčelarski proizvodi - pčelinji vosak sastav
Proizvodnja voska - pčelinja paša
Pčelinji vosak u kozmetici i miris pčelinjeg voska
Med u saću i prirodni pčelinji vosak
Med u saću ljekovitost - liječenje medom i pripravci od meda
Izvor: 2864