Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 17.10.2016. 08:51.

Sočno i lagano

Torta od trešanja sprema se tijekom dva dana

Sastojci:

  • 30 dag brašna
  • 20 dag margarina
  • 10 dag šećera
  • vanilin - krema
  • trešnje
  • vanilin - šećer

Postupak:

Navečer zamijesimo prhko tijesto od 30 dkg brašna, 20 dkg margarina i 10 dkg šećera, pa ostavimo da počiva do drugog dana. Onda ga razvaljamo i njime obložimo jedan plići oblik za torte. Ne smeta ako nam se tijesto gdje ošteti, odnosno potrga jer kod ove vrste tijesta dovoljno je da ga prstima malo nategnemo i stisnemo, a kad bude pečeno, oštećenje se neće vidjeti.

Stavimo oblik u vruću pećnicu i pečemo dok ne zarumeni. Kad oblik ima visoke strane, možemo na tijesto staviti pergament papir, a na papir zrnje kukuruza ili graha, tako da se tijesto ne spusti, već da zadrži oblik tepsije za torte.

U tu pečenu zdjelu od tijesta najprije na dno stavimo vanilin kremu, a na nju očišćene i u šećernom sirupu kuhane trešnje. Posipamo jos vanilin - šećerom i poslužimo.

Recept za džem od višanja

Jednostavni kolač s višnjama

Brzi kolač s višnjama

Jednostavni kolač s trešnjama

Izvor: 473