Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 11.01.2017. 09:41.

Roščići za desert

Za vanilin kiflice tijesto valja oblikovati u kobasice pa izvaljati valjuške

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 125 g šećera
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • sol
  • 3 žumanjka
  • 200 g omekšalog maslaca
  • 125 g mljevenih badema
  • 50 g šećera u prahu

Postupak:

Pomiješajte pa u posudu prosijte 250 g brašna i na vrhu noža praška za pecivo. Dodajte 125 g šećera i omot vanilin šećera, sol, 3 žumanjka, 200 g omekšalog maslaca i 125 g oljuštenih, mljevenih badema, te ručnom mješalicom, nastavkom za miješanje, najprije kratko miješajte najmanjom brzinom, zatim najvećom brzinom.

Od smjese na dasci umijesite glatko tijesto. Od tijesta oblikujte prstima debele kobasice i izrežite ih u komade duge 2 cm. Od njih izvaljajte valjuške duge 5 cm, ali tanjih krajeva da djeluju kao roščići pa ih poredajte u lim.

Pećnicu je potrebno prethodno zagrijati na između 175 i 200 stupnjeva, a vrijeme pečenja je oko 10 minuta. Oko 50 g šećera u prahu prosijte pa pomiješajte s jednim omotom vanilin - šećera i u smjesu uvaljajte još tople roščiće.

Pjena od čokolade (čokoladni mousse)

Recept za pitu od oraha

Izvor: 2076