Roščići za desert
Za vanilin kiflice tijesto valja oblikovati u kobasice pa izvaljati valjuške
Sastojci:
- 250 g brašna
- 125 g šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- sol
- 3 žumanjka
- 200 g omekšalog maslaca
- 125 g mljevenih badema
- 50 g šećera u prahu
Postupak:
Pomiješajte pa u posudu prosijte 250 g brašna i na vrhu noža praška za pecivo. Dodajte 125 g šećera i omot vanilin šećera, sol, 3 žumanjka, 200 g omekšalog maslaca i 125 g oljuštenih, mljevenih badema, te ručnom mješalicom, nastavkom za miješanje, najprije kratko miješajte najmanjom brzinom, zatim najvećom brzinom.
Od smjese na dasci umijesite glatko tijesto. Od tijesta oblikujte prstima debele kobasice i izrežite ih u komade duge 2 cm. Od njih izvaljajte valjuške duge 5 cm, ali tanjih krajeva da djeluju kao roščići pa ih poredajte u lim.
Pećnicu je potrebno prethodno zagrijati na između 175 i 200 stupnjeva, a vrijeme pečenja je oko 10 minuta. Oko 50 g šećera u prahu prosijte pa pomiješajte s jednim omotom vanilin - šećera i u smjesu uvaljajte još tople roščiće.
Izvor: 2076