Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 17.11.2016. 14:05.

Staro tradicijsko jelo

Tenka prosta zlev(anj)ka ili cicvara pravi se s kiselim mlijekom

Sastojci:

  • 1 litra kiselog mlijeka
  • 60 dag kukuruznog brašna
  • 4 dl kiselog vrhnja
  • 4 jaja
  • 10 dkg masti
  • malo soli
  • 10 dag šećera
  • 15 dag mljevenih oraha
  • šećer u prahu

Postupak:

Mlijeko, brašno, šećer, sol i jaja smiješajte u žitku masu. Lim, ili bolje zemljanu posudu, dobro namastite pa ulijte smjesu. Lim mora biti dovoljno velik da smjesa bude tanka, što tanja.

Odozgo zalijte vrhnjem i pospite orasima. U zagrijanoj pećnici na srednje jakoj vatri pecite 15 minuta. Pošećerite i vruće servirajte.

Saznajte recept za pretepeni grah

Recept za kolinsko pečenje

Izvor: 2337