Sponzorirano 24.06.2020. 08:44. Zadnja izmjena: 24.06.2020. 09:33.

Međimurje daje više!

Predstavljamo partnere kampanje Međimurje daje više!

U suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije kroz naredna izdanja lista Međimurje predstavit ćemo partnere kampanje „Međimurje daje više” koja traje od 15. lipnja do 15. rujna ove godine. Cilj spomenute kampanje je ostvarivanje što boljega turističkog prometa u nadolazećim mjesecima. 

Svaki gost koji u smještajnom, ugostiteljskom ili drugom turističkom objektu u Međimurskoj županiji potroši najmanje 250 kuna (jednokratno), dobiva bonus u obliku kupona. Komercijalni partneri uručuju kupon pri realizaciji usluge, odnosno prilikom dolaska u smještajni objekt, a kod ugostiteljskih usluga nakon plaćanja računa. Dobivenim kuponom gost može besplatno jednokratno posjetiti jedan od javnih turističkih sadržaja i lokaliteta ili jednokratno koristiti jednu od turističkih usluga koje će donirati partneri u projektu. Popunjavanjem podataka na poleđini kupona automatski se sudjeluje u nagradnoj igri. Istražili smo što nude pojedini subjekti uključeni u ovu promotivnu kampanju. 


Restoran i pansion Mamica

Restoran i pansion Mamica, obiteljski je objekt koji svoju tradiciju temelji na gostionici koju je od 1969. godine vodila baka Marija. Smješten je u Pušćinama, na frekventnoj lokaciji uz cestu koja povezuje Čakovec i Varaždin te u blizini rijeke Drave i konjičkog kluba, a ujedno je i dio biciklističke staze Međimurja. Od prve godine rada restoran Mamica uvršten je u sto najboljih restorana Hrvatske, što potvrđuje kvalitetu tradicionalne međimurske kuhinje i jela spremljenih od namirnica lokalnih proizvođača ili iz vlastitoga vrta i voćnjaka.

- Tijekom cijele godine darujemo vikendaše na način da za dva plaćena noćenja s doručkom, poklanjamo treće s ciljem da gosti provedu što više vremena u Međimurju. Podržavamo kampanju Turističke zajednice MŽ i za naše smo goste pripremili Međimursku gibanicu koju ćemo posluživati petkom i subotom, poručila je vlasnica, Sandra Nedeljko.

Pozivaju goste koji imaju kupon da svoj dolazak najave putem maila, Facebooka ili telefonom na broj 040 373 433.


Vinarija Dvanajščak – Kozol

Na vinskoj karti Međimurja nalazi se obiteljska vinarija Dvanajščak – Kozol, smještena u Dragoslavcu, koja dugi niz godina svoje poslovanje temelji na tradiciji i znanju pretočenom u uzgoj vinove loze, proizvodnju i njegovanje plemenitih sorti.

- Vođeni sloganom 'Stvaranje vina je naš život' u ponudi imamo razne sorte vina poput pušipela, pinota crnog, pinota sivog, pinota bijelog, sauvignona, graševine, muškata, traminca... Osim svježih voćnih vina, u našem se asortimanu nalaze i odležana vina u bačvama i pjenušci, istaknula je Tea Dvanajščak Vuković. U ugodnom ambijentu kušaonice, nude se domaći proizvodi te topla i hladna jela, a uz najavu postoji mogućnost organizacije poslovnih i obiteljskih domjenaka te stručno vođenih degustacija. 

Kao partner kampanje Međimurje daje više, ova vinska kuća gostima nudi degustaciju četiri sorte vina, a otvoreni su svakoga radnog dana od 8:00 do 20:00 te nedjeljom i praznikom od 9:00 do 13:00. Više informacija na 040 857 438, 099 407 1192 ili na [email protected]


Stara Horvatova kovačnica

Tri generacije Horvata nizale su se u kovačnici u Gornjem Hrašćanu, koja je upravo po njima postala poznata kao Horvatova kovačnica. Nakon što je u moderno doba ponestalo posla za kovače, Turistička zajednica Nedelišća prepoznala je potencijal te danas ovu lokaciju posjećuju brojni izletnici kojima osamdesejednogodišnji Ivan Horvat, umirovljeni seoski kovač, prikazuje svoj zanat. Na taj način, uz vatru i kovanje željeza, brine o očuvanju tradicije te mladim naraštajima prenosi dašak prošlosti čuvajući ovaj adut ruralnoga turizma od zaborava. 

U sklopu kampanje, posjetitelji mogu besplatno razgledati Horvatovu kovačnicu u izvornome stanju te kroz razgovor s posljednjim seoskim kovačem, gospodinom Horvatom, upoznati prošlost i kovačku tradiciju našega kraja.

Posjet kovačnici potrebno je najaviti Turističkoj zajednici Općine Nedelišće na 040 822 671, 099 382 1107 ili [email protected]. Najavljeni dolazak moguć je petkom od 14:00 do 16:00 sati i subotom od 10:00 do 11:00 sati. 


Oldtimer muzej Šardi

Jedinstvena na ovim prostorima, zbirka u stalnome postavu prvoga hrvatskog muzeja starodobnih vozila nalazi se u Selnici. Oldtimer Muzej Šardi rezultat je desetljetne posvećenosti, znanja i ulaganja vlasnika Ignaca Šardija u stotine eksponata koji predstavljaju vrijedan doprinos tehničkoj kulturi. Na 800 m2 izloženo je dvadeset automobila starih između 90 i 40 g., isto toliko motorkotača, bicikala, vatrogasnih vozila pa čak i tramvaj... Uz prijevozna sredstva mogu se razgledati brojni alati i kompleti tradicionalnih zanata, razni strojevi, numizmatika i drugi uporabni predmeti. Posebno oduševljenje posjetitelja izaziva piće točeno iz vatrogasne cisterne.

Muzej se može posjetiti od ponedjeljka do srijede od 9:00 do 11:00 te od 15:00 do 17:00; petkom, subotom i nedjeljom od 9:00 do 11:00 te od 14:00 do 18:00. Više informacija na 098 206 763.