Atletika i gimnastika 02.01.2018. 20:37. Zadnja izmjena: 02.01.2018. 20:46.

Gimnastika

25 godina gimnastički klub u Čakovcu nosi ime Marijan Zadravec - Macan

Kraj uspješne i kalendarske godine u čakovečkom su gimnastičkom klubu „Marijan Zadravec- Macan“ iskoristili za održavanje redovne i svečane sjednice Skupštine kluba. Pred velikim brojem uzvanika u prostorima NGC-a Aton Nedelišće obilježen je i važan  datum i jubilej kluba – 25 godina od kada nosi ime po velikom sportskom i gimnastičkom entuzijasti Marijanu Zadravcu – Macanu, koji je 1991,.godine poginuo u obrani domovine Hrvatske.

Inače klub službeno djeluje od 1920. godine prvo pod imenom Sokol, kasnije Partizan, a svih ovih godina postiže zapažene rezultate i uspjehe. Trenutno u svojim redovima okuplja 450 aktivnih članova s kojima radi desetak educiranih trenera.  Perjanice kluba su naš srebrni olimpijac i državni prvak i reprezentativac Filip Ude, državna prvakinja i reprezentativka TijanaTkalčec, a tu je i mnogo mladih i talentiranih gimnastičara i gimnastičarki čije vrijeme tek dolazi.

Na svečanosti su onima koji su do sada klubu dali značajnu podršku dodijeljena priznanja, a svi su obećali daljnju potporu ovom važnom bazičnom sportu po kojem je naš kraj poznat ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi i svijetu. Za postignute vrhunske rezultate priznanja su primili Filip Ude, TijanaTkalčec i Tanja Delladio, a za 25 godina rada u klubu priznanje su primili Damir Fotak, Mario Vukoja i Marijan Vugrinčić.

Prije svečane sjednice održana je i radna sjednica na kojoj su delegati Skupštine kluba jednoglasno usvojili izvješća o radu s financijskim pokazateljima za 2017. godinu te plan i program rada s također financijskim pokazateljima za 2018. godinu. Sve je završeno kratkim druženjem svih sudionika i govorom predsjednika kluba Željka Jakopca koji je svim gimnastičarima, gimnastičkim djelatnicima i svim međimurskim sportašima zaželio uspješnu 2018. godinu.