Atletika i gimnastika 29.04.2019. 07:43.

U Merhatovcu

5. međimurska vatrogasna utrka: Natjecalo se rekordnih 106 trkača

Usprkos lošem vremenu 5. međimurska vatrogasna utrka koju su u subotu, 13. travnja u Merhatovcu organizirale Vatrogasna sportska udruga Merhatovec, Vatrogasna sportska udruga Žiškovec i Općina Selnica, privukla je rekordan broj trkača. 165 sudionika svih uzrasta natjecalo se u kategorijama 6.000 metara, 3.000, 2.000, 1.000 i 100 metara. Od najmlađih koji su trčali dionicu od 100 metara najbrži su bili Ferdinand Dobranić (DVD Žiškovec), Matej Kvakan (DVD Vratišinec) i Fabijan Ninić (DVD Žiškovec), dok je od djevojčica najuspješnija Međimurka bila Mihaela Jančec iz DVD-a Žiškovec koja je osvojila 3. mjesto.

U utrci na jedan kilometar trčalo je 27 najmlađih trkača, do 12 godina. Brončanu medalju zaslužio je Gabriel Kvakan iz Vratišinca, a među natjecateljicama istaknule su se Gornjokraljevčanke Ines Vrbanec i Vanesa Mlinarić koje su osvojile drugo, odnosno treće mjesto. Do drugog mjesta na dva kilometra, od ukupno 31 trkača, dotrčao je Vratišinčanin Andrian Silaj, a treće je osvojio Dominik Jezernik, također član DVD-a Vratišinec. Jelena Horvat iz Malog Mihaljevca i Lara Tkalec iz Vratišinca imale su najbrže vrijeme u kategoriji djevojaka.

Tri kilometra najbrže su pretrčali Filip Vrtarić (Nogometni klub Zebanec), Mario Sever (DVD Lapšina) i Dino Novak (DVD Knezovec) te Magdalena Doležaj (VSU Žiškovec),Tea Lušić (DVD Čakovec) i Stela Vinković (DVD Knezovec). Najzahtjevniju disciplinu od šest kilometara najbrže su savladali članovi DVD-a Bedenec, a od Međimuraca najbrži su bili Miroslav Horvat iz Malog Mihaljevca (4. mjesto) i Miljenko Palnec iz Murskog Središća (5. mjesto). Među trkačicama najuspješnije su bile Mateja Vugrinec koja je trčala za VSU Žiškovec te Božica Horvat  iz Atletskog kluba Međimurje koje su se okitile zlatnom i srebrnom medaljom.