Atletika i gimnastika 17.11.2019. 09:16. Zadnja izmjena: 17.11.2019. 09:16.

Kros liga »Globetka«

Alenki Horvat i Andreju Hladniku najsjajniji pehari

Ovogodišnja Kros liga »Globetka« koju je Atletski klub "Međimurje" priredio osmu sezonu za redom završena je s osmim kolom 9. studenog i s podjelom medalja i pehara najuspješnijim trkačima (i hodačima) u osam kategorija kao i pobjednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji neovisnoj o dobi. Trčalo se na dvije trase, dužoj na 7,8 km i kraćoj na 3,6 km, s tim da je od ove godine uvedena i kategorija "hodači" na 3,6 km dugoj stazi.

Kros liga AK "Međimurje" ove je godine okupljala 225 trkača prosječno po kolu, a ukupno se (s nastupom u barem jednom kolu) odazvalo čak 780 sportaša i rekreativaca koji su savladavali kombinirane staze trčanjem ili hodanjem po asfaltu, makadamu i zemljanoj podlozi. Prije podjele medalja i pehara, ovacije je izazvala "međimurska reprezentacija" atletičara koji su ove godine sudjelovali na najvećem maratonu na svijetu, u New Yorku, gdje je startalo 74.000 trkača, a među 54.000 onih koji su uspjeli ga i istrčati, bili su međimurski atletičari Božica Horvat, Damir Šimunić i Mario Dobša. 

POBJEDNICI

U apsolutnom poretku trkačica na 3,6 km pobjednica je Ana Dobša iz AK "Međimurje", druga je Anja Jambrešić iz AK Mursko Središće, a treća Lea Kos iz USR-SZS Pleškovec.

U apsolutnom poretku muškaraca na stazi dužine 3,6 km pobjednik je Saša Horvat iz AK "Međimurje", drugi je Davor Petek iz Štrigove, a treći Darko Okreša iz Brezja.
Na stazi dugoj 7,8 km u apsolutnoj kategoriji za žene pobjednica je Alenka Horvat iz AK Varaždin, druga je Bojana Radovan iz Žiškovca, a treća Anamarija Vadlja.
Vrijedi istaknuti i najbolji juniorski rezultat na toj stazi, ostvarila ga je Mia Furdi iz TK "Kotoripski begači".

Tri Varaždinca odnijela su najsjajnije pehare u apsolutnoj kategoriji na stazi dugoj 7,8 km: Andrej Hladnik, Dinko Solić i Marijan Huzjak – sva trojica iz AK Varaždin. Na toj stazi najbolji je junior bio Mladin Ignac iz AK "Međimurje".
Priliku za razgibavanje i natjecanje u hodanju iskoristile su ove godine samo žene: prvo je mjesto osvojila Ivanka Horvat iz PG "Geler" Mali Mihaljevec, druga je bila Mira Hižman iz Strahoninca, a treća Nevenka Škvorc iz Čakovca. Atletičari su pripremili i posebno priznanje za Alenku Novak, medicinsku sestru iz Gradskog društva Crvenog križa Čakovec koja je volonterski brinula o saniranju ozljeda.