Atletika i gimnastika 16.06.2017. 08:38. Zadnja izmjena: 16.06.2017. 08:40.

Aton Nedelišće

Čakovečki gimnastičari odlični na državnom prvenstvu u sportskoj gimnastici

Gimnastički klub Marijan Zadravec – Macan Čakovec odlično je u dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću organizirao državno prvenstvo u sportskoj gimnastici za seniore, juniore i seniorke. Nastupili su svi najbolji vježbači osim našeg srebrnog olimpijca i najboljeg međimurskog sportaša Filipa Udea koji jme pauzirao zbog rođenja kćerke malene Eve.

Na svim spravama vodile su se velike borbe, najzanimljivije za nas na onima gdje su nastupili naši predstavnici. On i pak su opravdali očekivanja svojih trenera osvajanjem niza odličja. Tijana Tkalčec nakon povratka na svjetsku i domaću scenu uspješno je odradila državno prvenstvo i postala ponovo prvakinja u svojoj disciplini – preskoku, a osvojila je i brončano odličje na vratilu. Antonio Vuk također je odlično odradio vježbu na preskoku te postao državni prvak, kao i David Đuran na preči. David je osvojio srebrna odličja i na preskoku, karikama i ručama, a mladi pak Marko Sambolec pokazao je možda najtežu vježbu od svih naših juniora, u završnici ga je savladala trema i zadovoljio se je broncom. Nakon ozljede vratila se je na seniorsku scenu Sabina Hegeduš, od nje se bolji rezultati očekuju u nastavku sezone.

U nastavku sezone slijedi državno prvenstvo na mlađe kategorije i  drugo kolo Kupa regije sjever na kojima će od strane čakovečkog kluba nastupiti 20-ak mladih nada i potencijalnih nasljednika Filipa i Tijane. Tu se također očekuju se ponovo dobri rezultati. A mladi Marko Sambolec će s reprezentacijom nastupiti na jakom međunarodnom turniru u Budimpešti u sklopu priprema za EYOF.