Atletika i gimnastika 06.07.2020. 07:58. Zadnja izmjena: 06.07.2020. 07:58.

Atletika

Četiri medalje za članove AK Međimurje

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije kadetkinje i kadete nedavno održanom u Varaždinu zapažene nastupe ostvarili su članovi AK Međimurje i AK Nedelišće. Natjecalo se 500 sudionika iz 47 hrvatskih atletskih klubova, a troje članova AK Međimurje okitilo se medaljama.

Dvije medalje osvojila je Nevia Fotak - srebro u utrci mlađih kadetkinja na 200 metara u kojoj su startale čak 63 trkačice i brončanu medalju u skoku u dalj također u konkurenciji s velikim brojem atletičarki. Marko Novak je osvojio srebrnu medalju u utrci na 300 metara, a medalju brončanog sjaja za AK Međimurje osvojila je Magdalena Lončar koja je nastupila u bacanju kladiva težine 3 kilograma.

U štafeti mlađih kadetkinja ekipa AK Međimurje je, u sastavu Nela Sabolić, Kira Kečkeš, Tena Šegović i Nevia Fotak, osvojila četvrto mjesto, a isti plasman ostvario je i Ronaldo Podvezanec, član AK Nedelišće u skoku u dalj za kadete. Peta mjesta osvojili su: Tena Šegović u utrci na 200 metara prepone za mlađe kadetkinje, Nela Sabolić u skoku u vis za mlađe kadetkinje, Jelena Horvat u bacanju kladiva za kadetkinje i Leo Tilošanec u utrci na 3000 metara za kadete.

Među najbolje plasirali su se još i Lara Strnad koja je osvojila šesto mjesto u bacanju vortexa za mlađe kadetkinje, Karla Hergotić iz AK Nedelišće u bacanju kugle za kadetkinje te Dorian Čavlek u skoku u dalj za mlađe kadete. U utrci na 60 metara sedmi je bio Arian Crnčec, a isto mjesto zauzeli su i Marko Novak na 100 metara i Melisa Matulin u bacanju koplja za kadetkinje.

Izvor: md