Atletika i gimnastika 27.03.2017. 06:53. Zadnja izmjena: 27.03.2017. 07:00.

Gimnastika

Četvrto mjesto Filipa Udea na Svjetskom kupu u Dohi

Filipa Udea samo je 0,100 bodova dijelilo do bronce na Svjetskom kupu u Dohi. Nakon što je prije toga u Bakuu također na SK-u sezonu otvorio 3. mjestom na konju s hvataljkama, u finalu Dohe ostao je bez postolja. Kriv je pad u drugom dijelu vježbe, poskliznuo se je na kraju elementa „mogilni“, a kako je ostatak vježbe bio više nego dobro izveden ocijenjen je s 13.966 bodova, što pak je bilo više nego u kvalifikacijama kada nije pao, a dobio je 13.800 bodova.

- Sve je išlo dobro, ali malo sam skratio „mogilnog“, prebacio ruku da bi se ispravio i taman sam je stavio na mjesto gdje je konj bio manje namazan i izbacilo me. Ali izvedba je općenito bila OK. Zadnjih sam tjedan dana odradio četiri vježbe, samo sam sada malo kiksao, ne mogu bi razočaran. Da sam uz početnu ocjenu 6,2 uspio vježbu odraditi do kraja sigurno bi uzeo zlato. Ostaje mi sada do Europskog prvenstva iskoristiti vrijeme za dodatno brušenje forme i maksimalno se pripremiti za uspješan nastup, rekao je Ude.

Trener Igor Krijažimski potvrdio nam je da Filip s ovom vježbom spada u sam svjetski vrh, da mu forma raste i da ako tako nastavi raditi rezultat na EP sigurno neće izostati. S sportski direktor čakovečkog kluba Mario Vukoja također je optimista: „Pripremamo se za svako natjecanje kao da su OI-e, tako tempiramo pripreme i za skoro EP. Filip svojim nastupima dokazuje da je i dalje u svjetskom vrhu, siguran sam  da smo na dobrom putu na Europskom prvenstvu postići također evidentan rezultat“.

U Dohi je pobijedio jedan od najboljih vježbača današnjice na konju s hvataljkama Mađar Krisztian Berki s 14.933 bodova, srebrni je bio Kinez Ruoteng Xiao s 14.800, a  Armenac Artur Davtjan s 14.066 bodova.