Atletika i gimnastika 25.05.2018. 09:47. Zadnja izmjena: 25.05.2018. 09:48.

Utrka za sve!

Danas (petak, 25. svibnja) 12. Utrka grada Čakovca! Dođite i vi!

Nakon uspješno organiziranog 2. Čakovečkog polumaratona Zrinskih, Atletski klub Međimurje će u petak, 25. svibnja s početkom u 18:30 organizirati i tradicionalnu, dvanaestu po redu Utrku Grada Čakovca.

Utrka će imati za cilj sudjelovanje što većeg broja djece i građana koji će stazu u duljini od 2,5 km moći proći trčeći ili hodajući. Stazom koja počinje na Franjevačkom trgu sudionici će krenuti Ulicom kralja Tomislava u pravcu Trga Republike, zatim će napraviti krug stazama čakovečkog parka i na kraju utrku završiti tamo gdje su i počeli, na Franjevačkom trgu. Utrka neće biti natjecateljskog karaktera već je cilj da stazom bez bilo kakve pripreme prođu baš svi koji se žele osjećati kao natjecatelji, i to hodajući ili trčeći.

Trasa utrke grada Čakovca

Da bi sudjelovalo u ovoj utrci potrebno je imati startni broj a startnina koja će se uplatiti u humanitarne svrhe, iznosi 20 kn za odrasle te 10 kn za mlade do 18 godina starosti. Prijave i podizanje startnih brojeva traju do petka (25.5.) na sljedećim mjestima: recepciji Gradskih bazena Čakovec tijekom radnog vremena bazena od 8-22 sata, u uredu Turističke zajednice Čakovec radnim danom od 8-16 sati, a u petak 25. svibnja, na dan utrke, prijave su moguće i na štandu Atletskog kluba Međimurje u vrijeme održavanja Festivala sportova, te na Franjevačkom trgu u prijavnom centru koji će raditi nakon 16 sati pa sve do samog starta utrke.

Utrka će u kratkim razmacima imati nekoliko uzastopnih starteva, pa će tako najprije startati trkači, a nakon redat će se startevi za natjecatelje u kolicima, nordijske hodače i na kraju za hodače. Pozivamo da se građani odazovu u što većem broju i nastave pozitivan trend stalnog povećanja broja trkača i hodača u našoj županiji. Na taj način dat će veliki doprinos svom zdravlju, a uplatom startnine u humanitarne svrhe pomoći u radu Udruge slijepih Međimurske županije.