Atletika i gimnastika 07.04.2019. 16:16. Zadnja izmjena: 07.04.2019. 16:17.

Školski sport

Državno u krosu: Dva naslova državnih prvaka dolaze u Međimurje

Nakon osvajanja naslova županijskih prvaka u krosu, učenice Osnovne škole Mursko Središće i učenici 1. osnovne škole Čakovec, bili su uspješni i na Završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola, u kategoriji 5./6. i 7./8. razreda. Završnica je održana u Poreču, nastupilo je 24 županijskih pobjednika, a naši su predstavnici ponovo briljirali. Učenice Osnovne škole Mursko Središće te učenici 1. osnovne škole Čakovec osvojili su ekipno 1. mjesta i naslove državnih prvaka u krosu za osnovne škole.

Za ekipu OŠ-e Mursko Središće ovaj su uspjeh postigle Nika i Janja Jambrešić, Tena i Lea Marodi. Nastupila je i muška ekipa OŠ-e Mursko Središće u sastavu Georg Turk, Fran Antolović, Patrik Nedeljko i Ivan Žužić, koja je osvojila 16. mjesto. Obje ekipe vodila je Milena Bogdanović. Zlatnu medalju za 1. osnovnu školu Čakovec osvojili su Jakov i Martin Štampar te Luka i Ivano Rodek, a voditelj je bio Matija Horvat.
Na Završnici PH nastupali su i predstavnici srednjih škola naše Županije. Učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Eugen Pintarić, Karlo Karlovčec, Filip Patafta i Lovro Žbulj, osvojili su 17. mjesto, dok su učenice Gimnazije, Melisa Ciglarić, Dora Pajić, Lucija Bodulica i Dunja Mikec osvojile 9. mjesto. Obje ekipe vodio je Goran Karamarković.

*Klik na naslovnu sliku