Atletika i gimnastika 02.05.2016. 12:48. Zadnja izmjena: 02.05.2016. 12:53.

Osijek žito Challenge cup

Filip Ude četvrti na tradicionalnom osječkom Grand prix natjecanju

Odmah nakon što se u Rio plasirao na svoje treće Olimpijske igre, Filip Ude (još umoran od napornog puta i nastupa u kvalifikacijama u višeboju) nastupio je u Osijeku na tradicionalnom Grand prix natjecanju „Osijek žito Challenge cupu“, ovaj put u „svojoj“ vježbi konja s hvataljkama gdje je finalnim nastupom u prednatjecanju osigurao 3. mjesto.

U finalu je na kraju osvojio 4. mjesto s ocjenom od 14.475 bodova. Unatoč svemu, bio je zadovoljan prikazanim iako još nije bio 100% fizički spreman.

„Glava je bila spremna, ali tijelo na žalost ne pa sam na kraju vježbe ostao bez snage i pao. Međutim pokazalo se da sam na dobrom putu, ovo je bila vježba kojom ću se u Riu boriti za medalju i vjerujem da će sve biti na kraju dobro“, bio je realan nakon osječkog nastupa Filip Ude.

Zadovoljni njegovim nastupom bili su i njegovi treneri Igor Kriajimskii i Mario Vukoja, pohvalili su njegovu prvu natjecateljsku izvedbu s početnom ocjenom od 7.000. Tom će vježbom nastupiti i na skorom Europskom prvenstvu, kasnije i na Olimpijskim igrama. Pozitivno su iznenađeni brzinom i kvalitetom tranzicije sa šest sprava što je Filip vježbao mjesecima za kvalifikacije za Olimpijske igre na jednu koju će vježbati do i na Olimpijskim igrama.

Još su jednom potvrdili da je sve odrađeno čak i bolje od planiranoga te da je Osijek potvrdio da Filip ide u dobrom smjeru.

„Za tjedan dana znati ćemo raspored kvalifikacija za finale olimpijskog turnira i tada ćemo finalizirati naš konačni plan za Rio“, jednoglasni su bili Kriajimskii i Vukoja.

Slijedeće natjecanje na kojem će Ude nastupiti je Svjetski kup u bugarskoj Varni (12.-15.svibnja), nakon čega slijedi Europsko prvenstvo u Švicarskoj (22.-29.svibnja).