Atletika i gimnastika 17.04.2016. 10:47. Zadnja izmjena: 17.04.2016. 10:56.

Put u Rio

Filip Ude izborio treće Olimpijske igre!

Mario Vukoja javio se s gimnastičkih kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Filip Ude izborio je nastup na ukupno trećim Igrama u kolovozu!

"Završile su kvalifikacije. Konačno! Svi ti treninzi, ozljede suze i znoj, sve smo to zaboravili onog trenutka od je Filip doskočio na preskoku i kada se na glavnom glavnom ekranu pojavio ukupni skor 85.599.

Brojka koja je značila - osvojili smo Rio.
Iako su u tom trenutku ostale dvije kompletne subdivizije, znali smo da je naša viza za Rio osigurana. Pobijedio je u prvoj subdiviziji 8 kandidata i ušao u kvotu od 22 mjesta.
Od Glasgowa do kvalifikacija punih 5 mjeseci priprema, treninga, planiranja, korigiranja, ozljeda, uspona i padova- nije bilo lako, ali uspjeli smo!!!
Pozdrav svima koji su bili uz nas uz poruku - nećemo vas razočarati u Riu."
Filip, Igor i Mario

Filip Ude:
"Vjerovao sam u sebe i ja i treneri. Imali smo plan i nismo odstupali ni milimetra. Bilo je teških trenutaka ali nisam gubio samopuzdanje i uoće nisam pomišljao na eventualni neuspjeh. Stvorili smo pozitivno ozračje i sada razmišljamo samo o olimpijskim igrama. Imam feeling da ce se u Riu dešavati jako zanimljive i uzbudljive stvari. Uz podršku Međimuraca mogu i želim jako visoko.  Da mogu jos jednom reci da sam ponosan kaj sam Međimurec i Hrvat."

Igor Kriajimski:
"Ovo su bile najteže kvalifikacije iako rezultat pokazuje drugačije ( Filip je završio u top 10). Planirali smo ovaj skor i stvarno sam zadovoljan. Cijeli tim radio je k'o švicarski sat i sada se u miru mozemo pripremati za najveći događaj, naše treće OI.  Krećemo pripremati samo konja, nije ostalo puno vremena, OI su pred vratima."

Mario Vukoja:
"I Igor i Filip super su opisali ozračje prije kvalifikacija. Bili smo fokusirani na svaki detalj i ništa nismo prepustili slučaju.
Nažalost, nema slavlja, nema odmora jer nas u ponedjeljak čeka finale konja s hvataljkama, gdje cemo ići sa najjačom vjezbom iz 7.1. Iako ima malo vremena za oporavak, moramo pokušati i pokazati protivnicima što ih čeka u Riu."

 

Nastup u Rio de Janeiru osigurao je sigurno izvedenim vježbama i ujednačenim nastupima na svim spravama, a prema očekivanjima, zablistao je na konju, na kojem je nakon dvije rotacije imao drugu najbolju ocjenu (15.200). Bolji je bio jedino Bjelorus Andrej Lihovcij (15.241), zbog više startne ocjene, ali Ude je za svoju izvedbu bio bolje ocijenjen.