Atletika i gimnastika 11.05.2016. 09:18. Zadnja izmjena: 13.05.2016. 22:07.

Kontrolna točka

Filip Ude na turniru Svjetskog kupa u bugarskom ljetovalištu Varna

"Bol je ipak bila prevelika i morao sam odustati", izjavio je Filip Ude uoči početka kvalifikacija na turniru Svjetskog kupa u bugarskoj Varni. Naš najbolji gimnastičar u bugarskom se crnomorskom ljetovalištu od utorka pripremao za nastup na turniru SK-a, u četvrtak mu je pukao žulj na ruci.

"Imam veliku želju i puno sam trenirao proteklih dana, ali nikad do sada nisam dobio žulj od konja s hvataljkama", naglasio je Ude i dodao kako je na preči i ručama znao u prošlosti imati slične probleme. Rekao je kako je stisnuo zube i odlučio barem probati, ali krvavi žulj je bio jednostavno jači.

Treneri u Gimnastičkom klubu "Marijan Zadravec-Macan" Igor Kriajimski i Mario Vukoja nisu međutim previše zabrinuti zbog ozljede jer će ona proći za par dana i neće poremetiti planove za ostatak pripremnog ciklusa uoči Olimpijskih igara. Vukoja je čak poručio kako žulj pokazuje ogroman voljni moment i pozitivan pristup radu u ovim ključnim trenucima priprema.

Inače, ovakve ozljede česte su kod „konjaša“, ali Ude je do sada bio od njih pošteđen. Očekuje se međutim kako će se 30-ogodišnji Čakovčanin oporaviti i potpuno zdrav nastupiti na Europskom prvenstvu u švicarskom Bernu koje je na rasporedu od 22.-29. svibnja.