Atletika i gimnastika 14.04.2017. 07:17. Zadnja izmjena: 14.04.2017. 07:18.

Europsko prvenstvo u gimnastici

Filip Ude: Optimističan sam, nikad godinu nisam tako dobro započeo

U rumunjskom Cluju će se od 18. - 23. travnja održati Europsko prvenstvo u gimnastici na koje dobro pripremljen i motiviran, pun optimizma kao član hrvatske reprezentacije putuje i naš, Čakovčanin „srebrni“ s OI u Pekingu u vježbi konja s hvataljkama FILIP UDE. S kojim smo uoči puta u Rumunjsku kratko porazgovarali. - Prije svega očekujem da dobro odradim vježbu, rezultat sigurno neće izostati. Sezona je dobro počela, na SK-u u Bakuu osvojio sam broncu, iza toga u Dohi sam također izborio finale. Nikada nisam tako dobro započeo sezonu, to mora dati rezultate. U Rumunjsku putujem pun optimizma, nadam se najboljemu, kazao je Ude.

Trener Igor Kriajiimski sličnog je raspoloženja: - Očekujem da će se Filip plasirati u finale, dobro je pripremljen, a u finalu ima  visoki cilj. U Cluj ne idemo kao statisti, idemo pokazati što znamo, što smo pripremili. U sportu je bilo što 100% nemoguće garantirati, ali nadamo se najboljemu.

Bila je to prilika da čujemo mišljenje predsjednika HGS-a Steve Tkalčeca koji je rekao: - Naša je vrhunska sportska gimnastika posljednjih godina znatno napredovala, 2008.godina kada je Filip Ude osvojio srebro na OI u Pekingu bila je prekretnica. Ne samo zbog osvajanja te medalje već i zbog kontinuiteta nastupa na svim glavnim natjecanjima. Mi na svake OI šaljemo dvoje gimnastičara, što je za mali Savez kakav je naš veliki uspjeh, naglasio je Tkalčec. Smatram kako je trenutno najveći problem oko daljnjeg razvoja gimnastike u našoj zemlji nedostatak infrastrukture. Premalo sredina ima specijalizirane gimnastičke dvorane, na jedinicama lokalne samouprave je da to riješe, završio je Tkalčec.

Kvalifikacije Europskog prvenstva u Rumunjskoj su na rasporedu u srijedu 19. travnja, a finala nadamo se s našim gimnastičarima, i Filipom Udeom u subotu 22. travnja.