Atletika i gimnastika 21.05.2016. 11:04. Zadnja izmjena: 21.05.2016. 11:13.

Gimnastika

Filip Ude spreman čeka početak Europskog prvenstva u švicarskom Bernu

Naš najbolji gimnastičar, Čakovčanin Filip Ude, član GK Marijan Zadravec Macan, oporavio se je od ozljede i spreman čeka početak Europskog prvenstva u švicarskom Bernu. Ozljeda ruke, odnosno puknuće žulja na desnoj šaki je iza njega. Osvajač europskog, svjetskog i olimpijskog srebra zbog te ozljede propustio je prošli tjedan natjecanje Svjetskog kupa u bugarskoj Varni.

Stavljao sam posebne, kirurške flastere i sve je skupa relativno brzo prošlo. Odmah po povratku u Hrvatsku počeo sam s treninzima, osjećam se dobro i veselim nastupu na Europskom prvenstvu, izjavio je Ude nakon posljednjeg treninga u NGC-u Aton Nedelišće odlaska u Švicarsku. Gdje ga za zemlju čokolade i satova vežu lijepe uspomene. Naime, u Laussani je osvojio svoju prvu europsku medalju, bilo je to 2008. godine kada je par mjeseci iza toga osvojio olimpijsko srebro u Pekingu. Volio bih da se ta to pon ovi i ovaj puta 8 godina kasnije, rekao je dobro raspoloženi Ude. Od Europskog prvenstva 2016.godine i od vježbe konja s hvataljkama očekujem bar finale.

I Filipov trener Igor Kriajimski svjedoči predanom radu Filipa Udea, ali svjestan je kako se forma tempira za Olimpijske igre u kolovozu pa će na smotri najbolji starog kontinenta biti negdje na 85% spremnosti. Iako se neće forsirati ovaj pripremni period 30-godišnji Čakovčanin nastupit će s najjačom vježbom koju priprema za Rio de Janeiro. Čakovečka gimnastička ekspedicija u Bernu je od nedjelje gdje će trenirati do četvrtka, 26. svibnja kada su na rasporedu kvalifikacije, a finale nadamo se s Filipom Udeom u njemu je u subotu, 28. svibnja.