Atletika i gimnastika 23.10.2018. 09:31. Zadnja izmjena: 23.10.2018. 09:34.

Gimnastika

Filip Ude spreman za Svjetsko prvenstvo u gimnastici

U Dohi će se od 25. listopada do 3. studenog održati 48. Svjetsko prvenstvo u gimnastici, a među najboljim svjetskim gimnastičarima biti će i naš srebrni olimpijac, Čakovčanin Filip Ude, član Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec. Filipu će to biti jubilarni deseti nastup na Svjetskom prvenstvu, a najbolji rezultat do sada bio mu je drugo mjesto prije četiri godine u kineskom Njaningu.

- Za Kinu i Aziju me vežu najljepše uspomene, 2008.sam u Pekingu osvojio srebro na Olimpijskim igrama, a šest godina kasnije također sam bio srebrni i na Svjetskom prvenstvu, rekao je Ude koji u Katar putuje zadovoljan pripremama i trenutačnom formom. - Na treninzima odrađujem sve vježbe, a cijelu dosadašnju sezonu bi ocijenio sedmicom, rekao je i dodao kako je moglo biti i bolje. O očekivanjima u Dohi nije previše govorio, svjestan je da ga i najmanja greška na konju s hvataljkama može skupo stajati.

Uvijek je išao korak po korak, tako će biti i sada, treba odraditi dobru vježbu na kvalifikacijama, pokušati izboriti finale, a onda je među osam najboljih sve moguće. - U Dohi ću raditi težu vježbu nego je to bila ona u Glasgowu, startna ocjena u kvalifikacijama bi trebala biti 6,2 ili 6,3, dok bi u eventualnom finalu bila 6,5. - Radit ću 'busnarija', najteži element na konju, jer konkurencija je toliko jaka da među najboljima nema kalkuliranja", istaknuo je najbolji međimurski sportaš, i na kraju poručio da je cilj u kvalifikacijama ostati na konju jer s padom nitko nije ušao u finale. S takvim se prognozama slaže i Filipov trener Igor Kriajimski.

Muške kvalifikacije na rasporedu su 25. i 26. listopada dok će se najbolji vježbači na konju s hvataljkama boriti u finalu za medalje 2. studenog.