Atletika i gimnastika 26.02.2016. 14:21. Zadnja izmjena: 02.05.2016. 13:00.

Gimnastika

Filip Ude u kvalifikacije za Olimpijske igre starta u prvoj subdiviziji

Svjetska gimnastička federacija (FIG) u srijedu, 24. veljače u svojem sjedištu u Lausanni izvršila je ždrijeb za kvalifikacije za OI. U tom ždrijebu našao se i dvostruki olimpijac Filip Ude koji će u Riu vaditi vizu za svoje treće OI. Natjecanje je podijeljeno u tri subdivizije (početak u 10.30; 14.30; 18.30).
Filip je izvučen u MG 7 (RUS, SUI, CRC, CRO) koja će startati u prvoj subdiviziji s ruča, a s natjecanjem će početi u 10:30 sati (14:30 po hrvatskom vremenu). 


Kakvi su dojmovi u Filipovom taboru?
"Priželjkivali smo start s ruča, jer smo i na SP u Glasgowu startali isto s ruča, pa nam specijalna priprema neće biti problem. Nije čak ni loše što startamo u prvoj subdiviziji, jer ćemo nakon Filipovog nastupa praktično sve znati i neće eventualno cijeli dan čekati nastup", rekao je Mario Vukoja, a na njega se nadovezao Igor Kriajimskii koji je rekao:

"Ovo je vrlo dobra vijest. Još samo nismo odlučili da li zbog ranijeg nastupa ima potrebe ići na aklimatizaciju par dana ranije. Odluku ćemo donijeti kroz vikend,a uzet ćemo u obzir sve parametre kao i sugestije Mimi Vurdelje te medicinskog tima. Radimo naporno i nadam se da će viza za treće OI uskoro biti kod nas.
Što se tiče aklimatizacije, organizator je u dosta tešku situaciju doveo sportaše koji u Rio dolaze iz cijelog svijeta, a oni su natjecanje skratili za dva dana, tako da odmah nakon dolaska imaju podij trening i za dva dana nastup. Za aklimatizaciju nisu ostavili ništa, pa se timovi sami moraju snalaziti. S obzirom na situaciju u Riu i sve okolnosti koje su tamo, odluka za odlazak na aklimatizaciju u nepoznate uvjete nije baš lagana."


S time se slaže i Filip koji nam je izjavio:

"Ždrijeb je odličan za mene. Počinjem s ručama (posljednji na spravi), a završavam s preskokom (prvi na spravi), što je za mene super. U ovom momentu nisam baš za raniji odlazak, ali razmotrit ćemo sve prijedloge i ideje i vrlo brzo donijeti odluku“.
 

Zdravstveni karton?
"Osim sitnih ozljeda i šesterosatnih svakodnevnih treninga na svim spravama (višeboj=6 sprava) te dodatni rad na novoj vježbi na konju (7.1) sve je pod kontrolom", rekao nam je dobro raspoloženi Filip.

Izvor: Mario Vukoja